czwartek, 8 września 2016

Masło migdałowe

Ostatnio cierpię na ciągły brak czasu. Nie mając pomysłu na przekąskę wpadły mi w ręce migdały prażone. Nigdy nie robiłam masła z migdałów prażonych lecz w końcu nastał ten dzień! Przygotowanie zajęło mi 10 minut a efekt? Mistrzowski!



Składniki:

  • 200 g migdałów prażonych solonych,
  • 15 g oleju kokosowego,
Sposób wykonania:

1. 150 g migdałów oraz olej kokosowy wrzucamy do blendera. Miksujemy tak długo aż uzyskamy pastę o konsystencji masła. Przekładamy do miski.
2. Na desce siekamy resztę migdałów ( 50 g) na drobne kawałki. Dodajemy do masła sporządzonego w blenderze. Wszystko dokładnie mieszamy.

Gotowe!

Ja wyjadam łyżką prosto z słoika :) ale idealnie komponuje się z waflami ryżowymi lub herbatnikami.



1 komentarz:

  1. Myślę że z owsianką lub omletem, będzie równie pysznie jak to wyjadane łyżką ;p ;)

    OdpowiedzUsuń