niedziela, 26 października 2014

Racuchy dyniowe z orzechami



Składniki:

  • 200 gramów musu z dyni,
  • 5 łyżek mąki pszennej,
  • 1 duże jajko,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1/4 szklanki mleka,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • garść orzechów włoskich,
  • powidło śliwkowe do podania,

Wykonanie:

  1. Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, mus z dyni, cynamon, proszek do pieczenia oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach,
  2. Orzechy włoskie drobno posiekać i wsypać do masy, dodać mleko, następnie wszystko wymieszać drewnianą łyżką,
  3. Na rozgrzaną patelnię wlać olej, smażyć racuchy o średnicy ok. 7cm na średnim ogniu.
  4. Podawać z orzechami włoskimi i powidłem śliwkowym.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz